Ontwikkelingstest dieselmotor foutdiagnose

2019-12-10

Ontwikkelingstest dieselmotor foutdiagnose

Foutdiagnose van dieselmotoren omvat de drie belangrijkste onderdelen van signaalverzameling, gegevensverwerking en extractie van kenmerkwaarden, foutdiagnose en classificatie, maar de technologie voor foutdiagnose heeft een verscheidenheid aan disciplines en theoretische kennis geïntegreerd en is overgegaan van traditionele diagnostische technologie naar intelligente diagnose . De geschiedenis van technologie.

25kVA dieselgenerator met Cummins-dieselmotor
Dieselmotor van 25 kVA Cummins

Hoewel de technologie voor foutdiagnose van dieselmotoren vele doorbraken heeft gemaakt in technische toepassingen, interfereren de werkomstandigheden van onderdelen en componenten tijdens bedrijf door de complexe structuur van het dieselmotorsysteem met elkaar en zijn er verschillende soorten storingen. Tot dusver is er geen reeks snelle, effectieve, veel gebruikte en diagnostische methoden met ideale resultaten. De belangrijkste problemen zijn:

1. De dieselmotor heeft een ingewikkelde componentenstructuur. Tijdens de werking is de rol van elk werksysteem onduidelijk. Ten tweede, voor verschillende soorten dieselmotoren, zijn de componentenstructuur, systeemsamenstelling en werkingsprincipe ook verschillend, dat wil zeggen de foutdiagnose van een dieselmotor De methode wordt toegepast op een andere dieselmotor en de verkregen diagnoseresultaten zijn niet consistent met de huidige lopende status.

2. Aangezien de dieselmotor een heen en weer gaande roterende mechanische inrichting is en tijdens het werk veel lawaai veroorzaakt, weerspiegelt het op een bepaald moment opgevangen trillingssignaal niet echt de goede of slechte toestand van de dieselmotor.

3. Bij foutdiagnose van dieselmotoren is het onmogelijk om de overeenkomst tussen symptomen en fouten nauwkeurig te bepalen, dat wil zeggen dat er geen één-op-één-overeenkomst is tussen de twee, maar een één-op-veel-fenomeen.

150kVA industriële generator
150kVA industriële generator

In de toekomstige sociale ontwikkeling, met de verdieping van wetenschappelijk onderzoek, worden intelligente optimalisatiealgoritmen en computertechnologie voortdurend bijgewerkt en met elkaar geïntegreerd, en ze zullen worden toegepast op diagnose van dieselmotorfouten om de snelheid van het diagnoseproces en de nauwkeurigheid van de diagnoseresultaten. Word de trend van de vooruitgang van de tijd. Op basis hiervan wordt de toekomstige vooruitgang voornamelijk weerspiegeld in de volgende aspecten:

1. In termen van signaalverwerking, met het oog op de niet-stationariteit, de vergankelijkheid en de abruptheid van de trillingssignalen van dieselmotoren, de signaalanalyse en verwerkingsmethoden (zoals informatie-extractiemethoden in tijdfrequentiedomeinanalyse) verder verbeteren en verbeteren, voor meer informatie Meer informatie die de toestand van de machine weergeeft, is een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar toekomstige foutdiagnose.

2. In termen van diagnoseresultaten heeft elk intelligent optimalisatie-algoritme zijn eigen voor- en nadelen. Om de nauwkeurigheid van de diagnoseresultaten te verbeteren, zijn daarom verschillende optimalisatie-algoritmen met elkaar geïntegreerd, zijn de voordelen complementair en wordt de foutanalysemethode voor dieselmotoren gebruikt om te diagnosticeren. In dit artikel wordt het kunstmatige bijenkolonie-algoritme optimaliseert de ondersteunende vectormachine om de beste prestatieparameters te verkrijgen, die kunnen worden gebruikt om een ​​hogere nauwkeurigheid te verkrijgen in de uiteindelijke foutclassificatie van dieselmotoren.

3. In termen van technische middelen, om productie-efficiëntie en werkefficiëntie te verzekeren, gebruik computertechnologie om foutdiagnosesystemen op te zetten en systemen voor het verzamelen en analyseren van signaalgegevens te gebruiken, gebruik netwerktechnologie om informatie te delen en realiseer online diagnose van informatiefusie.

250 kW Cummins open type dieselgenerator
250 kW Cummins open-type dieselgenerator

 

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Shangang Industrial Area, Lianjiang Town, Fuzhou City, Fujian, China.

Request A Quote

Skype : +86-15959182792

WeChat : +86-15959182792

WhatsApp : +86-15959182792

E - : edward@hosempower.com

Contact met ons

Telefoon : 86-5918-6397381

- de telefoon : 86-1595-9182792

Werktijd :8:30-18:00(Beijing tijd)

contact us