Trend voor diagnose van dieselmotorstoring

2019-12-10

Trend voor diagnose van dieselmotorstoring

Foutdiagnose in dieselmotoren omvat de drie belangrijkste onderdelen van signaalverzameling, gegevensverwerking en extractie van functiewaarden, foutdiagnose en classificatie, maar de foutdiagnostietechnologie heeft een verscheidenheid aan disciplines en theoretische kennis geïntegreerd en is van traditionele diagnosetechnologie naar intelligente diagnose gegaan . De geschiedenis van technologie.

25kVA Dieselgenerator met Cummins-dieselmotor
25kVA Cummins-dieselgenerator

Hoewel de technologie voor foutdiagnose van dieselmotoren veel doorbraken heeft gedaan in engineeringstoepassingen, interfereren de werkomstandigheden van onderdelen en componenten tijdens bedrijf door de complexe structuur van het dieselmotorsysteem en de soorten fouten zijn verschillend. Tot nu toe was er geen set van snelle, effectieve, veel gebruikte en diagnostische methoden met ideale resultaten. De belangrijkste problemen zijn:

1. De dieselmotor heeft een gecompliceerde componentstructuur. Tijdens bedrijf is de rol van elk werkend systeem onduidelijk. Ten tweede, voor verschillende soorten dieselmotoren, zijn de componentstructuur, systeemsamenstelling en werkingsprincipe ook anders, dat wil zeggen de foutdiagnose van een dieselmotor. De methode wordt toegepast op een andere dieselmotor en de verkregen diagnoseresultaten zijn niet consistent met de huidige lopende status.

2. Aangezien de dieselmotor een heen en weer bewegend roterend mechanisch apparaat is en tijdens het werk met veel lawaai gepaard gaat, weerspiegelt het trillingssignaal dat op een bepaald moment wordt verzameld niet echt de goede of slechte staat van de dieselmotor.

3. Bij foutdiagnose van dieselmotoren is het onmogelijk om de overeenkomst tussen symptomen en fouten nauwkeurig te bepalen, dat wil zeggen dat er geen een-op-een correspondentie tussen de twee is, maar een één-op-veel fenomeen.

150kVA industriële generator
150kVA industriële generator

In de toekomstige sociale ontwikkeling, met de verdieping van wetenschappelijk onderzoek, worden intelligente optimalisatiealgoritmen en computertechnologie voortdurend bijgewerkt en met elkaar geïntegreerd, en ze zullen worden toegepast op foutdiagnose van dieselmotoren om de snelheid van het diagnoseproces en de nauwkeurigheid van de diagnose resultaten. Word de trend van de tijd vooruitgang. Op basis hiervan wordt de toekomstige vooruitgang vooral weerspiegeld in de volgende aspecten:

1. Wat betreft de signaalverwerking, gezien de niet-stationaire, voorbijgaande en abrupte signalen van dieselmotortrillingen, de signaalanalyse en verwerkingsmethoden (zoals informatie-extractiemethoden in tijd-frequentiedomeinanalyse) verder verbeteren en verbeteren voor meer informatie Meer informatie over de toestand van de machine is een belangrijke doorbraak in de toekomstige foutdiagnose.

2. Wat de diagnoseresultaten betreft, heeft elk intelligent optimalisatie-algoritme zijn eigen voor- en nadelen. Daarom, om de nauwkeurigheid van de diagnoseresultaten te verbeteren, zijn verschillende optimalisatie-algoritmen met elkaar geïntegreerd, de voordelen zijn complementair en de foutanalysemethode voor dieselmotoren wordt gebruikt om in dit artikel het kunstmatige bijenkolonie-algoritme te diagnosticeren optimaliseert de ondersteunende vectormachine om de beste prestatieparameters te verkrijgen, die kunnen worden gebruikt om een ​​hogere nauwkeurigheid in de definitieve classificatie van de dieselmotorstoring te verkrijgen.

3. Gebruik voor de technische middelen de productie-efficiëntie en de werkefficiëntie, gebruik computertechnologie om foutdiagnosesystemen en signaalgegevensverzameling en -analysesystemen op te zetten, gebruik netwerktechnologie om informatie te delen en realiseer een online diagnose van informatiefusie.

250 kW Cummins open-type dieselgenerator
250 kW Cummins open-type dieselgenerator

 

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Shangang Industrial Area, Lianjiang Town, Fuzhou City, Fujian, China.

Request A Quote

Skype : +86-15959182792

WeChat : +86-15959182792

WhatsApp : +86-15959182792

E - : edward@hosempower.com

Contact met ons

Telefoon : 86-5918-6397381

- de telefoon : 86-1595-9182792

Werktijd :8:30-18:00(Beijing tijd)

contact us