Dieselgeneratoren opstellen en introductie van dieselmotor

2019-03-12

Diesel generatoren Componeren

In de dieselgeneratoren kan de dieselmotor tijdens het werkproces vermogen leveren. Naast het direct omzetten van de thermische energie van de brandstof in de verbrandingskamer en het gebogen drijfstangmechanisme van de mechanische energie, moet dit worden gewaarborgd door overeenkomstige mechanismen en systemen, en deze mechanismen en systemen zijn onderling Contact en coördineren werk.

Fuzhou Hosem Power Co., Ltd heeft de algehele structuur van de dieselmotor voor u samengesteld. Dieselmotoren van verschillende typen en toepassingen hebben verschillende vormen van mechanismen en systemen, maar hun functies zijn in principe hetzelfde. De dieselmotor bestaat voornamelijk uit een dieselmotorlichaam en een krukasstangmechanisme, een gasdistributiemechanisme en een inlaat- en uitlaatsysteem, brandstoftoevoersysteem, smeersysteem, koelsysteem en startsysteem.

Deutz-dieselmotor Model BF4M2012 voor dieselgeneratoren
Deutz-dieselmotor Model BF4M2012 voor dieselgeneratoren

1. Lichaamssamenstel en krukasassemblage omvat hoofdzakelijk een cilinderblok, een cilinderkop en een carter.

Het is de assemblagebasis van het dieselmotorsysteem en veel delen ervan maken deel uit van het dieselcrank- en koppelmechanisme, het gasdistributiemechanisme en het inlaat- en uitlaatsysteem, het brandstoftoevoersysteem, het smerings- en koelsysteem. Bijvoorbeeld, de cilinderkop en de zuigerkroon vormen samen een verbrandingskamerruimte, en vele delen, inlaat- en uitlaatkanalen en oliekanalen worden ook daarop verwijderd en thermische energie wordt omgezet in mechanische energie, die moet worden voltooid door een krukasmechanisme. Dit mechanisme is het belangrijkste bewegende deel van de dieselmotor en bestaat uit een zuiger, een drijfstang, een krukas, een vliegwiel en een carter. Wanneer de diesel wordt verbrand, wordt de zuiger onderworpen aan de druk van de gasexpansie, en de krukas wordt geroteerd door de drijfstang en de heen en weer gaande lineaire beweging van de zuiger wordt omgezet in de rotatiebeweging van de krukas en levert de kracht .

Cummins-generatoren 385kVA
Cummins-dieselgenerator van 385kVA

2. Klepverdeelmechanisme en inlaat- en uitlaatsysteem

Valvetrain bestaat uit klepgroep (inlaatklep, uitlaatklep, klepgeleider, klepzitting en klepveer, enz.) En transmissiegroep (helmstok, stoter, tuimelaar, tuimelaar. De armas, de nokkenas en het distributietandwiel zijn samengesteld uit een luchtfilter, een inlaatpijp, een uitlaatpijp en een geluiddemper. De functie van het gasdistributiemechanisme en het inlaat- en uitlaatsysteem is volgens bepaalde vereisten en op tijd. De grond opent en sluit de inlaat- en uitlaatkleppen,   zuigt het uitlaatgas uit de cilinder en inhaleert de frisse lucht, waardoor de ventilatie van de dieselmotor soepel verloopt.

3. Brandstoftoevoersysteem

De functie van het dieselbrandstoftoevoersysteem is om een ​​bepaalde hoeveelheid dieselolie in de verbrandingskamer te injecteren en deze gedurende een bepaalde periode onder een bepaalde druk met lucht te mengen om het werk te verbranden. Het bestaat voornamelijk uit een dieseltank, oliepomp, dieselfilter, brandstofinspuitpomp (hogedrukoliepomp), brandstofinjector en regelaar.

4. Smeersysteem

De functie van het smeersysteem is om de smeerolie naar het wrijvingsoppervlak van elk bewegend deel van de dieselmotor te sturen en om wrijving, koeling, zuivering, afdichting en roestpreventie te verminderen, om de wrijvingsweerstand en slijtage te verminderen, en haal de warmte af die wordt gegenereerd door de wrijving en zorg er daarbij voor dat de dieselmotor goed werkt. Het bestaat voornamelijk uit een oliepomp, oliefilter, olieradiator, verschillende kleppen en smeeroliedoorgangen.

Cummins-dieselmotor voor generatorsets
Cummins-dieselmotor voor generatorsets

5. Koelsysteem

De functie van het koelsysteem is om de warmte van de verwarmde delen van de dieselmotor over te dragen om de dieselmotor op de optimale temperatuur te houden voor een goede economie, vermogen en duurzaamheid. Het koelsysteem is verdeeld in waterkoeling en luchtkoeling. De meeste dieselmotoren gebruiken een watergekoeld systeem dat water als koelmedium gebruikt. Er zijn ook enkele dieselmotoren die luchtgekoelde systemen gebruiken. De luchtkoelingsmethode, ook bekend als luchtkoeling, gebruikt lucht als koelmedium om warmte over te dragen van de verwarmde delen van de dieselmotor. Deze koelmethode bestaat uit een ventilator en een kap, en om het warmteafvoergebied te vergroten, wordt meestal een koellichaam op de cilinderkop en het cilinderblok gegoten.

6. Startsysteem

De dieselmotor kan niet zelf worden gestart en moet worden bediend door een externe kracht om zelfbediening te bereiken. Daarom is de motor van dieselgeneratoren   moet zijn uitgerust met een speciaal startapparaat. De met de hand gestarte dieselmotor is voorzien van een startklauw; de motor wordt gestart met een startmotor; de perslucht wordt geactiveerd met een persluchtstartapparaat.
 

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Shangang Industrial Area, Lianjiang Town, Fuzhou City, Fujian, China.

Request A Quote

Skype : +86-15959182792

WeChat : +86-15959182792

WhatsApp : +86-15959182792

E - : edward@hosempower.com

Contact met ons

Telefoon : 86-5918-6397381

- de telefoon : 86-1595-9182792

Werktijd :8:30-18:00(Beijing tijd)

contact us