Dieselgeneratoren stellen een dieselmotor samen en introduceren

2019-03-12

Diesel generatoren Componeren

In de dieselgeneratoren kan de dieselmotor tijdens het werkproces vermogen afgeven. Naast het direct omzetten van de thermische energie van de brandstof in de verbrandingskamer en het gebogen drijfstangmechanisme van de mechanische energie, moet dit worden verzekerd door overeenkomstige mechanismen en systemen, en deze mechanismen en systemen zijn wederzijds contact en coördineren het werk.

Fuzhou Hosem Power Co., Ltd heeft de algemene structuur van de dieselmotor voor u samengesteld. Dieselmotoren van verschillende typen en toepassingen hebben verschillende vormen van mechanismen en systemen, maar hun functies zijn in wezen hetzelfde. De dieselmotor is voornamelijk samengesteld uit de carrosserie van de dieselmotor en het krukdrijfstangmechanisme, het gasdistributiemechanisme en een inlaat- en uitlaatsysteem, brandstoftoevoersysteem, smeersysteem, koelsysteem en startsysteem.

Deutz dieselmotor model BF4M2012 voor dieselgeneratoren
Deutz-dieselmotor model BF4M2012 voor dieselgeneratoren

1. De carrosserie en het krukstangenstelsel omvatten voornamelijk een cilinderblok, een cilinderkop en een carter.

Het is de montagebasis van het dieselmotorsysteem en veel onderdelen ervan maken deel uit van het dieselslinger- en koppelingsmechanisme, het gasdistributiemechanisme en het inlaat- en uitlaatsysteem, het brandstoftoevoersysteem, het smeer- en koelsysteem. De cilinderkop en de zuigerkop vormen bijvoorbeeld samen een verbrandingskamerruimte, en vele onderdelen, inlaat- en uitlaatkanalen en oliekanalen worden ook daarop afgevoerd en thermische energie wordt omgezet in mechanische energie, die moet worden aangevuld door een krukmechanisme. Dit mechanisme is het belangrijkste bewegende deel van de dieselmotor en bestaat uit een zuiger, een drijfstang, een krukas, een vliegwiel en een carter. Wanneer de diesel wordt verbrand, wordt de zuiger onderworpen aan de druk van de gasexpansie en wordt de krukas geroteerd door de drijfstang, en de heen en weer gaande lineaire beweging van de zuiger wordt omgezet in de roterende beweging van de krukas en levert het vermogen .

385kVA Cummins-generatoren
385kVA Cummins-dieselgenerator

2. Klepverdeelmechanisme en inlaat- en uitlaatsysteem

Valvetrain bestaat uit klepgroep (inlaatklep, uitlaatklep, klepgeleider, klepzitting en klepveer, etc.) en transmissiegroep (helmstok, klepstoter, tuimelaar, tuimelaar De armas, de nokkenas en het distributietandwiel zijn samengesteld uit een luchtfilter, een inlaatpijp, een uitlaatpijp en een geluiddemper. De functie van het gasdistributiemechanisme en het inlaat- en uitlaatsysteem is volgens bepaalde vereisten en actueel. De grond opent en sluit de inlaat- en uitlaatkleppen,   zuigt het uitlaatgas uit de cilinder en ademt de frisse lucht in, waardoor het ventilatieproces van de dieselmotor soepel verloopt.

3. Brandstoftoevoersysteem

De functie van het dieselbrandstoftoevoersysteem is om een ​​bepaalde hoeveelheid dieselolie in de verbrandingskamer te injecteren en deze gedurende een bepaalde tijd onder een bepaalde druk te mengen met lucht om werk te verbranden. Het bestaat voornamelijk uit een dieseltank, oliepomp, dieselfilter, brandstofinspuitpomp (hogedrukoliepomp), brandstofinjector en gouverneur.

4. Smeersysteem

De functie van het smeersysteem is om de smeerolie naar het wrijvingsoppervlak van elk bewegend deel van de dieselmotor te sturen en wrijving, koeling, zuivering, afdichting en roestpreventie te verminderen, om de wrijvingsweerstand en slijtage te verminderen, en haal de warmte weg die door de wrijving wordt gegenereerd, en zorg ervoor dat de dieselmotor goed werkt. Het bestaat voornamelijk uit een oliepomp, oliefilter, olieradiator, verschillende kleppen en smeeroliekanalen.

Cummins-dieselmotor voor generatorsets
Cummins-dieselmotor voor generatorsets

5. Koelsysteem

De functie van het koelsysteem is om de warmte van de verwarmde delen van de dieselmotor over te dragen om de dieselmotor op de optimale temperatuur te laten werken voor een goed rendement, vermogen en duurzaamheid. Het koelsysteem is onderverdeeld in waterkoeling en luchtkoeling. De meeste dieselmotoren gebruiken een watergekoeld systeem dat water als koelmedium gebruikt. Er zijn ook enkele dieselmotoren die luchtgekoelde systemen gebruiken. De luchtkoelmethode, ook wel luchtkoeling genoemd, gebruikt lucht als koelmedium om warmte van de verwarmde delen van de dieselmotor over te dragen. Deze koelmethode bestaat uit een ventilator en een kap, en om het warmteafvoeroppervlak te vergroten, wordt meestal een koellichaam op de cilinderkop en het cilinderblok gegoten.

6. Systeem starten

De dieselmotor kan niet alleen worden gestart en moet door een externe kracht worden bediend om zelfbediening te bereiken. Daarom is de motor van dieselgeneratoren   moet zijn uitgerust met een speciaal startapparaat. De handgestarte dieselmotor is voorzien van een startklauw; de motor wordt gestart met een startmotor; de perslucht wordt geactiveerd met een persluchtstartapparaat.
 

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Shangang Industrial Area, Lianjiang Town, Fuzhou City, Fujian, China.

Request A Quote

Skype : +86-15959182792

WeChat : +86-15959182792

WhatsApp : +86-15959182792

E - : edward@hosempower.com

Contact met ons

Telefoon : 86-5918-6397381

- de telefoon : 86-1595-9182792

Werktijd :8:30-18:00(Beijing tijd)

contact us