Dieselgenerator Nat stapelen fenomeen en oplossing

2019-12-05

Fenomeen en oplossing voor nat stapelen van dieselgeneratoren

De dieselgenerator werkt op diesel. Wanneer de stroomgenerator een tijdlang onbelast en onder lichte belasting blijft draaien, is het fenomeen " Nat stapelen " zal onvermijdelijk gebeuren. Dit fenomeen is specifiek: wanneer de dieselgenerator zich in een licht belaste toestand bevindt of de motor niet de optimale bedrijfstemperatuur kan bereiken, worden de brandstoffen die niet volledig zijn verbrand, gemakkelijk opgehoopt in het uitlaatsysteem van de dieselmotor, en geleidelijk aan op uitlaatpijpen, brandstofinjectoren, motorkleppen en turboladers, waardoor de bedieningsvaardigheden van dieselgeneratoren aanzienlijk worden verminderd.

Dieselgenerator nat stapelen
125kVA Cummins-dieselgenerator

In eenvoudige bewoordingen is de zogenaamde natte stapeling van de dieselgenerator de onvoldoende verbranding van brandstof en de koolstofafzetting van de motor veroorzaakt door langdurig licht of onbelast bedrijf. Als reiniging en onderhoud niet tijdig worden uitgevoerd, zal de gebruiksefficiëntie van de hele machine drastisch dalen. , Frequente startstoringen, te veel brandstof of de noodzaak om de cilinder te vroeg te openen voor onderhoud, kunnen er zelfs toe leiden dat de machine van tevoren wordt gesloopt.

Cummins NTA-dieselmotor voor 350kVA Cummins-stroomgeneratoren
Cummins NTA-dieselmotor voor 350kVA Cummins-stroomgeneratoren

Om de dieselgenerator in een goed werkende staat te houden, zouden de specifieke operators meer werk moeten doen aan de brandstof-luchtverhouding en de bedrijfstemperatuur. Alleen op deze manier kan de brandstof volledig worden verbrand. Vanuit praktisch oogpunt is het over het algemeen moeilijk om deze toestand te bereiken met een belasting van minder dan 50%, dus de fabrikant van de dieselmotor moet de gebruikers eraan herinneren om regelmatig onderhoud aan de motor en gerelateerde tests uit te voeren. Door deze activiteit zijn niet alleen de " dieselgenerator nat stapelen " probleem kan worden opgelost, maar ook de prestaties van de brandstof en elektriciteit kunnen worden gecontroleerd door middel van de belastingtest, zodat de verborgen gevaren op tijd kunnen worden opgespoord en geëlimineerd.

100kVA dieselgenerator met Cummins-dieselmotor
100kVA dieselgenerator met Cummins-dieselmotor

 

Het delen van deze post:

Contact met ons

Vul meer informatie in, wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Factory Adres

Shangang Industrial Area, Lianjiang Town, Fuzhou City, Fujian, China.

Request A Quote

Skype : +86-15959182792

WeChat : +86-15959182792

WhatsApp : +86-15959182792

E - : edward@hosempower.com

Contact met ons

Telefoon : 86-5918-6397381

- de telefoon : 86-1595-9182792

Werktijd :8:30-18:00(Beijing tijd)

contact us